Beskrivning: Beef Jerky är en populär och hållbar snacks som är perfekt för att ta med på resor eller som ett smakfullt mellanmål. Denna hemgjorda version är enkel att förbereda och full av smak.
Ingredienser:
- 500 g nötkött (t.ex. biff eller rostbiff), tunt skivad
- 1/4 kopp soja
- 1/4 kopp Worcestershiresås
- 2 msk brunt socker
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk lökpulver
- 1 tesked svartpeppar
- 1 tesked rödpepparflingor (valfritt för extra krydda)
- 1 tesked rökt paprika (valfritt för extra smak)
Instruktioner:
- Förbered marinaden:
- I en skål, blanda soja, Worcestershiresås, brunt socker, vitlökspulver, lökpulver, svartpeppar, rödpepparflingor och rökt paprika (om du använder). Rör om tills sockret har löst sig.
- Marinera köttet:
- Lägg de skivade nötköttet i en stor plastpåse eller skål och häll marinaden över. Förslut påsen eller täck skålen och låt köttet marinera i kylskåp i minst 4 timmar, helst över natten.
- Torka köttet:
- Förvärm ugnen till 70°C (160°F).
- Ta ut köttet ur marinaden och torka av det med papper för att ta bort överflödig vätska.
- Lägg köttskivorna på ett ugnsgaller eller en bakplåt med ett galler, så att luften kan cirkulera runt dem. Om du använder en bakplåt, lägg ett ark aluminiumfolie under för att fånga droppande vätska.
- Torka i ugnen:
- Torka köttet i den förvärmda ugnen i 4-6 timmar, eller tills det är helt torkat och segt. Köttet ska vara torrt men fortfarande flexibelt.
- Kyl och förvara:
- Låt köttet svalna helt innan du förvarar det i en lufttät behållare eller plastpåse.